I dag ved vi at al hypnose er selvhypnose. Det betyder at en person ikke kan hypnotiseres imod egen vilje. Personer der bliver hypnotiseret vælger at lade sig glide ind i hypnose tilstanden. Der er ikke kun EN hypnose tilstand men flere grader af hypnose. Grunden til at vi ved det i dag er at forskellige ting kan lade sig gøre på forskellige niveauer.

Enhver dygtig hypnotisør kan teste sine klienter og på den måde kun lave kvalificeret terapi når personen er på det rigtige dybde niveau.

Hypnoterapi
Til dagligt kalder vi ofte dem der udfører hypnose for en hypnotisør.

Det er her vigtigt at skelne mellem to typer af hypnotisører. Der er hypnotisører og hypnoterapeuter.

En hypnotisør arbejder med forslag/suggestion - evnen til at stille forslag til personens underbevidste sind, som så realiseres umiddelbart eller ved bestemte situationer.

En hypnoterapeut arbejder med både suggestion og terapi under hypnose. Ofte er det værktøjer hentet fra gestalt terapien, indre barn terapi, reframing teknikker, regression, progression, parts terapi (ikke par terapi... men hvor der arbejdes med dele som er i konflikt), forestillingsteknikker, ændring, afreagering af gamle følelser og integration af nye m.m.

Hypnoterapeuter kan benytte personens evne til at gå i trance til at lave terapi meget hurtigere, mere dybdegående og effektivt. Hypnoterapi har vist sig utrolig effektivt til ændring af gamle vaner, fastlåste holdninger, blokerede følelser og meget andet.

En hypnoterapeut skal være uddannet til at udføre ovenstående for at du kan være garanteret et godt resultat. Du kan se om personen er uddannet ved hypnose.dk eller NGH for at sikre dig at hypnoterapeuten har en kompetence indenfor det hypnoterapeutiske område.

Hypnoterapi benyttes hvor personer er blevet bange, såret, ked af det, vrede, følt sig afvist m.m. - der hvor der ligger kraftige følelser bagved.

Hypnoterapi er korttidsterapi, hvilket betyder at de fleste kun har behov for 2-5 behandlinger, visse kun én. Den første session varer ca. 1 1/2 time. Efter følgende sessioner er på ca. 1 time.

Du vil ved første møde, få forklaret hvad hypnose og hypnoterapi er og hvad du skal forvente dig.

Vi begynder med et kort interview så jeg får et overblik over hvad dit problem er, og hvordan du gerne vil have det.

Du vil høre alt som foregår og du vil kunne huske det hele bagefter.

Du er ikke bevidst, men meget opmærksom på hvad der foregår. Det er her mange mennesker tager fejl og tror, at når man er i hypnose så hører man ikke noget. Det gør man. Man hører tingene, men ikke med det bevidste sind. Det er det underbevidste der opfanger og reagerer på det som sker.

Alle kan hypnotiseres. Dog er det ikke anbefalelsesværdigt at blive hypnotiseret hvis man er under påvirkning af alkohol eller stoffer da dette begrænser muligheden for at blive hypnotiseret.